
وی افزود: یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۱۴ نفری سیستان و بلوچستان معادل ۵۱ درصد در روستاها زندگی می کنند که با وجود کمبود امکانات، برای کم شدن این جمعیت با توجه به تاکید دولت به افزایش جمعیت روستاییان نگرانی جدی وجود دارد.
وی گفت: طرح جامع توسعه روستاها برای سیستان و بلوچستان باید مورد توجه قرار گیرد و در تخصیص امکانات میان مناطق روستایی و شهری تعادل ایجاد شود.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: باید تدابیری اندیشیده شود تا شهرداری ها بتواند برای بهبود وضعیت حاشیه شهرها و مقام سازی بافت های فرسوده ورود جدی تری داشته باشند.
مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: پنج هزار و ۸۰۴ هکتار مناطق حاشیه ای در شهرهای زاهدان، زابل، ایرانشهر، چابهار و کنارک وجود دارد و ۵۲۴ هزار نفر از جمعیت نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر شهری این استان در مناطق حاشیه ای زندگی می کنند.
مسعود مالکی افزود: حدود ۴۰ درصد از مردم شهرهای سیستان و بلوچستان حاشیه نشین هستند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه وضعیت سند اماکن مسکونی یا سکونتگاه بسیاری از اشخاصی که در مناطق حاشیه ای سکونت دارند نامشخص است مساله تعیین تکلیف اسناد مالکیت این مناطق در دستورکار قرار گرفته است.
سیستان و بلوچستان با ۱۹ شهرستان زاهدان، زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز، خاش، ایرانشهر، سراوان، نیکشهر، میرجاوه، قصرقند، فنوج، مهرستان، سیب و سوران، دلگان، سرباز، کنارک و چابهار و ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۱۴ نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که با کشور افغانستان و پاکستان هم مرز است.