
به گزارش بازخوان، یکی از مهمترین دلایل شکست مذاکراتی که تاکنون برای مقابله با افزایش گرد و غبار در کشور وجود داشته، سایه سنگین سیاست بر گفتگوهای زیست محیطی است. شاید به همین دلیل باشد که در اجلاس امروز، عربستان سعودی از غایبان مهم کنفرانس بود. کشوری که بیابان های آن، عامل مهم افزایش بحران گرد و غبار است.
درگیری عراق با جنگ نیز یکی دیگر از عوامل بحران گرد و غبار به شمار می رود. حسن روحانی نیز با اشاره به همین واقعیت ها امروز گفت که ۸۰ درصد عوامل بحران گرد و غبار در ایران ریشه خارجی دارد. (اینجا بخوانید).
بحران موجود در حوزه محیط زیست، عملا کشورهای منطقه را درگیر مسائل امنیتی کرده است. از جمله در ایران. براساس آمارهای موجود، در سال ۱۳۹۳، ۱۲ کلانشهر کشور از نظر تامین آب شرب در شرایط بحرانی قرار داشت؛ در سال ۱۳۹۴ این تعداد به هفت کلانشهر و پارسال به سه کلانشهر رسید؛ امسال هیچ یک از کلانشهرها از نظر تامین آب در شرایط بحرانی قرار ندارد. با این حال به گفته مقامات رسمی، هنوز ۳۰۰ شهر با مساله «تنش آب شرب» دست و پنجه نرم می کنند.
همه این مسائل نشان می دهد که کنفرانس تهران اگر موفقیت آمیز باشد، می تواند نقش مهمی در کاهش مسائل سیاسی و امنیتی منطقه داشته باشد. اما شکست آن، نتیجه ای به جز ادامه تنش ها دربر نخواهد داشت.